Sumi's als nostres

Projectes

Aquí trobarà una àmplia varietat de les nostres iniciatives, tan internes com externes, que reflecteixen la nostra dedicació a l’excel·lència en els serveis tecnològics TIC i jurídics. Treballem amb passió per convertir idees innovadores en realitats que aporten valor als nostres clients i al mercat i a la societat en general. Cadascun dels nostres projectes és una representació del nostre compromís amb la qualitat, la seguretat i la innovació. Aquest valor es trasllada en la satisfacció del client. El convidem a explorar els nostres projectes per descobrir més sobre la nostra experiència i la nostra capacitat per adaptar-nos a les necessitats i reptes que ens plantegen els nostres usuaris.

Capa8

Àrees de treball

logo capa8

Eines i activitats

Eines i projectes que hem desenvolupat per a millorar la nostra tasca diària i en mode de plataforma per oferir serveis als nostres clients

Eines internes exclusives

Desenvolupament de software

Altres

 • Sintoniza Europa

  Canal de YouTube d'actualitat social, política i jurídica Europea. S'ofereix una visió clara i amb paraules senzilles el què és la Unió Europea. S'analitzen les normes, Directives i Reglaments entre d'altres. Canal de Youtube

 • Artícles Tècnics i Jurídics

  Dictàmens jurídics d'anàlisi de diferents lleis, reglaments i normatives Dictàmens

 • Jornades de formació

  Esporàdicament es realitzen jornades de formació per ampliar conceptes tècnics i jurídics a mode de cultura general i ampliació de coneixements. Aspertic

 • Base de dades Jurídica

  Àmplia base de dades jurídica amb l'anàlisi de Directives i reglaments.

 • Forensic

  Eina de suport per la realització d'auditories que consisteix en un seguit d'aplicacions disposades i dissenyades per extreure informació necessària per a realitzar les auditories de compliment legal i normatiu

logo capa8

projectes i encàrrecs

Aquells encàrrecs i projectes que ens han contractat els nostres clients

Projectes

Peritatges informàtics

 • Phishing

  És cada cop més comú els atacs de "phishing" (de pesca), on un tercer es fa passar pel nostre client o proveïdor a través de correu electrònic o telèfon, i ens demana canviar les dades de pagament. Aquests delictes de frau i suplantació d'identitat, afecten tan a particulars com Empreses.

 • Xarxes socials

  Aquestes plataformes són les places públiques de l'era moderna, on milions de persones es reuneixen per compartir idees, notícies i experiències personals. No obstant això, aquesta llibertat d'expressió també ha obert la porta a comportaments negatius. Les xarxes socials poden ser escenari de violències que són penades per llei, com l'assetjament, la difamació, el discurs d'odi i la incitació a la violència.

 • Anàlisi mitjans digitals

  Les metadades contingudes en elements digitals com imatges, documents PDF, vídeos o àudios, poden tenir un paper determinant en un procés judicial. Aquesta informació incrustada pot incloure detalls com l'autor, la data de creació, la ubicació i fins i tot les modificacions del fitxer, pot aportar proves crucials que influencien l'evolució i el resultat final d'un cas judicial.

 • Recuperació de dades

  A segle XXI, les dades s'han convertit en el recurs més valuós i essencial per al funcionament i l'èxit de les Empreses. La capacitat per recuperar aquestes dades, sobretot després d'un incident o una pèrdua, pot determinar si una Empresa és capaç de continuar operant en el futur.

 • Telèfons mòbils

  Anàlisi de programes maliciosos, extracció i recuperació d'informació preservant la cadena de custòdia digital.

Encàrrecs

Solucions Tic

Contingut de l'acordií

El projecte de heatmap WiFi que es va realitzar a les instal·lacions del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat va tenir com a objectiu principal analitzar la cobertura Wifi de les instal·lacions.

Un heatmap Wifi, o mapa de calor Wifi, és una representació visual de la distribució de la senyal Wifi dins d’una zona determinada. En un mapa de calor Wifi, les àrees amb una senyal més forta es representen en colors càlids com el vermell i el taronja, mentre que les àrees amb una senyal més feble es representen en colors més frescos com el blau i el verd. Aquesta eina pot ser molt útil per identificar les zones amb una cobertura Wifi pobra o inexistents (anomenades zones mortes) i per planificar la ubicació òptima dels equips de xarxa.

 

El CAR de Sant Cugat és un complex esportiu de primer nivell on es formen alguns dels millors atletes de Catalunya i d’Espanya. Les seves instal·lacions, piscines, gimnasos, sales de formació, una residència per als esportistes i inclòs un Institut. L’anàlisi de la cobertura de les instal·lacions, va suposar un desafiament significatiu.

Els primers projectes que va realitzar Capa8 van ser la formació i desplegament de xarxes Guifi.net. Durant 4 anys vam ser els impulsors de la xarxa Wifi a molts territoris de la península fora de Catalunya com el País Basc, Astúries, Cantàbria, Galicia, Portugal i vam estar col·laborant amb la xarxa de Madrid i Sevilla, a més d’algunes de les locals de Catalunya com Olot i Comarques Gironines.

 

Guifi.net és una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral basada en una filosofia de cooperació i compartició. Originada a Catalunya, Espanya, es tracta d’una iniciativa comunitària destinada a superar la falta d’accés a Internet en zones rurals i altres àrees on els proveïdors comercials no estan disposats a desplegar la seva infraestructura a causa dels costos elevats i del baix rendiment econòmic.

La xarxa de Guifi.net opera sota la Llicència Xarxa Oberta, Lliure i Neutral (XOLN), que estableix els drets i responsabilitats dels participants. Segons la XOLN, qualsevol que contribueixi a la xarxa ha de compartir la seva connectivitat de manera oberta, amb l’objectiu de fomentar l’accessibilitat i evitar la monopolització de la infraestructura.

Un aspecte clau de Guifi.net és l’empoderament tecnològic. La plataforma anima i facilita als usuaris a desplegar la seva pròpia infraestructura de xarxa WiFi, proporcionant eines, guies i suport tècnic. Això no només ajuda a superar les limitacions d’accés a Internet en zones rurals, sinó que també ajuda a educar als usuaris sobre la tecnologia de les xarxes i a construir una comunitat d’usuaris tècnicament competents.

Guifi.net representa un model de com les tecnologies de xarxa poden ser democratitzades i descentralitzades. A través de la seva filosofia de compartició, cooperació i apoderament, desafiant els models de negoci tradicionals de les telecomunicacions i demostrant que una internet oberta i accessible és possible, fins i tot en les zones més remotes.

El crawling de pàgines web, també conegut com a rastreig o aranyat, és un procés que consisteix en la recopilació automatitzada de dades des de llocs web. Un programa de crawling, anomenat aranya o rastrejador web, visita les pàgines d’una web, en llegeix la seva informació, l’emmagatzema i segueix el mateix procés amb tots els enllaços existents a cada pàgina web. Aquesta informació recopilada es pot utilitzar per a diversos propòsits, com ara la indexació de continguts per a motors de cerca, l’anàlisi de tendències en línia o la creació d’arxius de llocs web.

El projecte de crawling de l’antiga pàgina de Kaosenlared.net és un bon exemple d’aquest últim cas. Kaosenlared.net és un portal d’informació alternativa que té un extens arxiu d’articles, reportatges, entrevistes i altres continguts. Per assegurar que aquesta riquesa d’informació no es perdi, es va decidir crear un arxiu del lloc web utilitzant el programa de crawling HTTrack.

HTTrack és una aplicació de codi obert que permet descarregar un lloc web sencer a l’ordinador de l’usuari. Per a Kaosenlared.net, aquest procés de crawling va ser una tasca enorme, donat que el lloc contenia més de 407.000 entrades. El resultat va ser una còpia completa i navegable del lloc web de Kaosenlared.net, preservada per a futura referència emmagatzemada sota l’enllaç archivo.kaosenlared.net.

Aquest projecte ha consistit en una solució multidisciplinària entre diferents departaments de la nostra Empresa, per una banda, se’ls ha ofert suport jurídic i per l’altra tecnològic.

Amb el suport jurídic s’han identificat els atacs rebuts i els seus responsables, donant cobertura jurídica a les activitats del client.

Amb el tecnològic se’ls ha ofert l’allotjament i configuració de la màquina per a la seva web, a més de la solució tècnica per esmenar les restriccions d’accés aplicades pels diferents proveïdors serveis d’Internet de forma il·lícita per accedir al servei que ofereixen, el què s’anomena “Internet Blackout”, on diferents entitats privades o públiques, pressionen a les operadores per restringir l’accés a una pàgina web a causa d’un contingut que consideren inoportú o maliciós.

Footballia és un lloc web dedicat a la història del futbol a través de l’streaming de partits antics. La plataforma ofereix un arxiu incomparable de més de 30.000 partits des dels anys 1950 fins als més recents. Cobrint competicions internacionals i domèstiques, Footballia és una font inestimable per a aficionats, investigadors i periodistes esportius que desitgen reviure moments clau de l’esport més popular del món així com per a descobrir els nous talents. A més, la plataforma proporciona informació detallada contextual per a cada partit.

La Mosca TV és un mitjà comunitari i lliure, que treballa de forma autogestionada, sense cap lligam amb les institucions i amb la intenció de crear una contrahegemonia des de baix per donar veu a aquelles persones i col·lectius que, normalment, no en tenen.

Aposten per un periodisme proper i que aporta punts de vista que no contemplen ni els mitjans que s’autoanomenen ‘plurals’. Creuen en la necessitat de nous mitjans i formes de comunicació. Veuen la necessitat d’organitzar-se col·lectivament davant l’allau informativa dels ‘grans poders’ i, per tant, utilitzen l’audiovisual com a un canal per a la transformació social.

Capa8, a més de compartir espai físic de treball els ha assistit en diferents aspectes tècnics com l’allotjament de la seva pàgina web i la implementació d’un espai de núvol amb NextCloud amb un sistema de còpies de seguretat, per tal de mantenir la imatge de sostenibilitat del col·lectiu, s’ha optat per utilitzar material reutilitzat i allargar la vida útil d’uns dispositius que haurien acabat destruïts.

Digitplan és un producte de l’Empresa MCSystems. El producte neix de la necessitat de donar una solució fiable i econòmica per al control d’estocs en les explotacions agropecuàries, industrials o qualsevol dipòsit amb estocs, inclús les de combustibles.

Digitplan permet mesurar amb precisió el nivell dels dipòsits amb uns sensors de diferents tecnologies. Aquestes dades es monitoren a una pàgina web.

La tasca de Capa8 ha sigut la de reprogramar a partir del programa anterior una nova versió basada en Django + NodeJS + Bootstrap. Amb la nova versió, s’ha hagut de treballar amb la importació de la base de dades del programa anterior i mantenir la comptabilitat de les lectures dels sensors.

El projecte no hauria sigut possible sense la col·laboració de Cenics, Jordi Pagano i de l’equip de MCSystems amb qui s’hi ha estat treballant braç a braç, prop més d’un any.

Encàrrecs

Solucions Jurídiques integrals

Contingut de l'acordií

La reenginyeria social és un concepte que s’ha utilitzat en diferents contextos i disciplines, com el dret, la sociologia, la psicologia, l’administració i la informàtica.

El que aquest concepte pretén és redissenyar i transformar les estructures socials existents per aconseguir canvis significatius en el comportament i els resultats.

La reenginyeria social implica una revisió exhaustiva i radical dels sistemes, les normes, les pràctiques i les interaccions socials per millorar l’eficiència, la productivitat, la qualitat o qualsevol altre aspecte desitjat. En general, se centra a identificar i eliminar processos innecessaris, burocràcia, embussos i altres obstacles, especialment els legals, que impedeixen el bon funcionament de la societat.

La reenginyeria social no només se centra en aspectes estructurals i processals, sinó que també aborda els aspectes humans i culturals. Pot requerir un canvi de mentalitat, una gestió del canvi efectiva i una comunicació clara per aconseguir l’acceptació i l’adopció de les noves formes de treball i comportament.

Gestionem els seus conflictes amb eines que van més enllà de les jurídiques.

La gestió de conflictes és un procés mitjançant el qual s’aborden i es resolen les diferències, disputes o problemes que sorgeixen entre dues o més parts.

La gestió de conflictes implica diferents etapes i tècniques, que poden variar en funció de l’enfocament i del context específic. Algunes de les principals activitats involucrades en aquest procés són:

1. Identificació i anàlisi del conflicte: Consisteix a reconèixer l’existència del conflicte, comprendre les seves causes, interessos i necessitats subjacents, així com avaluar el seu impacte en les parts involucrades i en l’entorn.

2. Comunicació efectiva: Promoure una comunicació oberta i constructiva, si es possible.

3. Generació d’opcions: Es busca trobar diferents alternatives i solucions creatives que puguin satisfer els interessos del client. Això implica explorar diferents enfocaments i tenir en compte diferents perspectives i diversos nivells, des de l’europeu, al judicial o al local.

4. Oberts a la Negociació: Es busca trobar un punt mitjà que sigui beneficiós per al client propi i acceptable pel contrari, tenint en compte els interessos en conflicte.

5. Implementació i seguiment: Una vegada trobada una solució, es procedeix a implementar-la i s’estableixen mecanismes per fer-ne seguiment i avaluar el seu compliment. Això implica assegurar-se que les parts compleixin, i si cal, ajustar o resoldre qualsevol problema que sorgeixi durant la implementació.

Treballem formant equips jurídics pluridisciplinaris ad hoc, per què ens permet:

1. Coneixement ampli: Amb equips pluridisciplinaris, es pot comptar amb els millors professionals de diferents àrees de coneixement, com el dret, l’economia, la psicologia, la tecnologia, entre d’altres. Això permet abordar els problemes jurídics des de perspectives diverses i obtenir una comprensió més completa i profunda de les qüestions legals.

2. Visió global: Un equip pluridisciplinari pot aportar una visió global a la resolució de problemes jurídics. Cada professional aporta el seu coneixement específic i les seves habilitats, i això permet tenir en compte diferents factors i implicacions en la presa de decisions.

3. Solucions més eficaces: La col·laboració entre professionals de diferents àrees pot conduir a la generació de solucions més eficaces i innovadores. Es poden identificar estratègies alternatives i aprofitar les sinergies entre les disciplines per trobar les millors respostes als problemes legals.

4. Millora de la qualitat: Amb equips pluridisciplinaris, es promou l’anàlisi crítica i el debat constructiu. Això permet revisar i aprofundir en les qüestions legals des de diferents perspectives, augmentant la qualitat de les anàlisis, les estratègies i les solucions proposades.

5. Adaptació a les necessitats canviants: En un món complex i en constant evolució, els equips pluridisciplinaris poden adaptar-se millor a les necessitats canviants dels clients i de la societat. Poden abordar les implicacions legals de les noves tecnologies, els canvis normatius o les demandes socials, entre altres factors.

6. Millor comprensió dels clients: Amb equips pluridisciplinaris, es poden comprendre millor les necessitats i les expectatives dels clients. Aquesta comprensió més àmplia permet oferir solucions més personalitzades i adaptades a les seves circumstàncies particulars.

En resum, crear equips jurídics pluridisciplinaris ofereix la possibilitat d’abordar les qüestions legals des de múltiples perspectives, millorar la qualitat de les solucions i adaptar-se als canvis del context legal i social. Això pot conduir a una millor resolució de problemes i a una millor satisfacció dels clients.

El concepte de Seguretat 360º de Capa8 està preparada per a l’aproximació global i integral a la seguretat, abordant-la des de tots els angles i àmbits possibles.

Seguretat jurídica: Implica garantir que les normes legals siguin enteses d’una forma clara, accessible i coherents. Això implica que les persones i les organitzacions puguin comprendre les seves obligacions i drets legals sense ambigüitats o contradiccions.

Seguretat laboral: Garantir la seguretat i la salut dels treballadors és fonamental. Això inclou la identificació i la gestió dels riscos laborals, la formació adequada per al personal, l’ús de mesures de protecció i la implementació de protocols de seguretat en el lloc de treball.

Seguretat financera: És important protegir els actius i les transaccions financeres contra possibles amenaces com el frau, l’ús fraudulent de targetes de crèdit o el robatori d’identitat. S’han d’establir polítiques i controls per a protegir les dades financeres dels clients i minimitzar els riscos de frau.

Seguretat en el transport: És essencial garantir la seguretat en el transport públic i privat. Això inclou la implementació de mesures de seguretat en els vehicles, la infraestructura de les carreteres o el transport públic, així com la prevenció d’accidents de trànsit i el control de les infraccions de seguretat viària.

Seguretat en les comunicacions: En un món cada vegada més interconnectat, és important protegir la privadesa i la seguretat de les comunicacions. Això implica la protecció de les dades personals, la privadesa en les comunicacions electròniques i la prevenció de l’ús indegut de la informació privada.

Ciberseguretat: És crucial tenir en compte la seguretat de les dades i la informació en el món digital. Això implica la protecció de sistemes informàtics, xarxes, dispositius mòbils i dades contra amenaces com virus informàtics, hackers o robatori d’informació confidencial. S’han de prendre mesures de prevenció, com l’ús de contrasenyes fortes, xifrat de dades i actualització dels sistemes de seguretat.

Seguretat física: Aquest aspecte inclou la protecció de persones i propietats contra amenaces físiques com robatoris, agressions, accidents o desastres naturals. Pot implicar la implementació de sistemes de vigilància, control d’accés, il·luminació adequada, sistemes d’alarma i plans d’emergència.

Seguretat emocional: Aquest aspecte es refereix a la protecció de la salut mental i emocional de les persones. Implica la creació d’entorns segurs i respectuosos, polítiques de prevenció de l’assetjament laboral o escolar, suport psicològic i recursos per afrontar situacions d’estrès o violència.

Aquests són només alguns aspectes que es poden considerar dins del concepte de seguretat 360 graus.

L’objectiu és abordar totes les àrees pertinents i prendre mesures adequades per garantir una protecció global i integral en tots els àmbits de la seguretat.

“La millor xarxa social, és una taula envoltada per les persones que més estimes”

Vist al restaurant on solem anar a dinar