Som una Empresa que neix el juliol 2016 de la necessitat de la fusió de vàries persones i projectes.
L’enfocament inicial de Capa8 era el de fer formació, difusió i desplegaments de xarxa guifi.net a zones rurals arreu de la península. Aquesta tasca, ja es portava realitzant durant cinc anys amb un altre format.
L’objectiu doncs era el de professionalitzar encara més aquests desplegaments oferint serveis addicionals de proveïdor de serveis d’Internet (ISP) per tal de cobrir les carències que ens trobàvem en aquests primers desplegaments, mitjançant l’accés a xarxes de proveïdors majoristes per tal d’arribar més fàcilment a les zones rurals a on havíem estat treballant. Al mateix moment oferir altres serveis com telefonia fixa i mòbil (OMV). Més endavant rere molts esforços per oferir xarxa de fibra òptica pròpia, ens rendim i a contracor, acabem oferint el servei de fibra a través de xarxa de tercers. A poc a poc, degut a la implementació de la fibra òptica per part dels operadors majoristes a cada cop més ubicacions, el projecte de desplegament de xarxa guifi.net a zones rurals, a més de l’interès, va perdent pistonada.
De mentre, degut a un seguit d’atacs als nostres servidors, rere l’anàlisi i la localització i denúncia de l’atacant, s’inicia una nova fase de realització de peritatges Informàtics. És en aquest moment on es crea l’associació de professionals Aspertic amb la intenció de construir una xarxa conformada tan per Advocats, Pèrits Informàtics com especialistes en diferents àmbits tecnològics (no sols TIC). Poc després de la seva creació, aquesta associació passa a formar part dels grups de pressió (lobbies) de la Comissió Europea amb seu a Brussel·les. L’objectiu de l’associació és també el de funció social per la connexió i formació de diferents professionals, tan els que la conformen com els que estan interessats en les jornades de formació que oferim.
En 2018 un grup de treballadors públics (principalment administratius i cossos de seguretat), Polítics i Empresaris privats, ens contracten per donar una solució generalitzada als fets denunciables per corrupció, que estava causant problemàtiques personals i laborals a varis d’aquests professionals, amb la necessitat de buscar una protecció jurídica i física per tots aquells que volen denunciar irregularitats comeses tan a administracions públiques com a l’Empresa privada. Al cap de dos anys, en sortir la Directiva 2019/1937, l’octubre de 2019, es comença el desenvolupament de Condor (Bústia de Denúncies) i a l’agost de 2020 es constitueix Viadenuncia, una joint venture a la qual s’hi uneixen exmagistrats amb l’objectiu d’oferir bústies de denúncia amb procediment sancionador inclòs.
En tota aquesta evolució, la nostra Empresa s’ha anat adaptant i transformant a les necessitats dels nostres clients i quan ha sigut necessari s’ha format en nous camps de treball, sempre amb la base jurídica i TIC. A l’apartat de projectes i serveis d’aquesta web podreu consultar la varietat de projectes i solucions que oferim, al igual que a les xarxes socials on es pot observar el tipus de casos que gestionem.